Einhell falcsiszoló zsiráf bérlés

Bérleti díj:

Egy napra: 5 500 Ft Több napra: 4 500 Ft/nap Kaució: 25 000 Ft

A gép teljes hossza a toldóval együtt maximum 165 cm lehet, így a legtöbb esetben a mennyezet csiszolása is megvalósítható a gépünkkel. Az erős, 600W.os motor elbánik a legtöbb glettelt felületen található egyenetlenséggel. A szöghajtóműve háza pedig alumíniumból van, amely robusztusságot és a jó hőelvezetést egyszerre biztosítja. Az alapgépen és a toldószáron is megtalálható egy-egy T-fogantyú, amellyel stabilan tarthatjuk a gépet munka közben.

A gépet a hozzá való műanyag kofferben adjuk át, így a szállítása és hordozása sem okoz nehézséget. 

A gépre 225mm átmérőjű csiszolópapír vagy csiszolóháló való, amelyet nálunk is meg tud vásárolni a gép átvételekor. A gép porszívó nélkül nem használható és erősen ajánlott ipari minősítésű porszívó használata a munkavégzés során. Amennyiben nem rendelkezik ilyen géppel, nálunk van lehetősége a falcsiszolóval együtt ipari porszívót is bérelni.

A hosszú, toldóval felszerelt falcsiszoló, közkedvelt becenevén “zsiráf” nagyon fontos eszköze a festés előkészítésnek. Senki nem szeretné, ha a festett falán egyenetlenséget, gödrök és dombok lennének. Festés előtt rendkívül fontos a felület előkészítése, amely általában a glettelést jelenti. Ezzel az anyaggal kitölthetőek a gipszkartonok közötti házagok, valamint a fal hibái. A villanyszerelés fontos lépése pl egy táglaház esetén a horonymarás. Ezeket a hornyokat természetesen el kell tüntetni, hiszen pont azért építik be a falba a kábeleket, hogy azok ne látszódjanak kívülről. Ezeket a hornyokat aztán feltöltik, majd glettelik. Ahhoz, hogy ne látszódjanak ezek a hornyok, teljesen egységes felületet kell alkotnia a falnak. Vagyis a glettelés után a glettanyagot be kell csiszolni. Ez kézzel elég fáradtságos munka, és sok esetben nem is hozza az elvárt eredményt. Egy falcsiszolóval azonban szép és aránylag gyors eredményt lehet elérni. A mi bérelhető falcsiszoló zsiráfunk azonban nem csak a falon képes munkát végezni, hanem mivel akár 165cm hosszúra is ki lehet húzni a toldó csöve révén, így akár a mennyezetet is el lehet vele egy átlag belmagasság esetén érni. A mennyezeten is lehetnek egyenetlenségek, illetve a világító testhez futó hornyok, amiket szintén el kell tüntetni, hogy a mennyezet is szép legyen.

A csiszolás finomsága falcsiszoló géppel használt csiszolópapír vagy csiszolóvászon szemcse méretétől erősen függ. Amikor még nagyobb mennyiségű anyagot kell lecsiszolni, érdemes a nagyobb szemcseméretű vásznat használni. Ahogy finomodik a felület, át lehet térni a kisebb szemcseméretű csiszolópapírra. A kölcsönözhető falcsiszolóval alapvetően csiszolópapír vagy csiszolóvászon használható. Ahogy a nevében is benne van, az előbbiben egy papírra van felhordva a csiszolóanyag, nagyjából a jobban ismert smirgli papírhoz hasonlít, csak a hátsó felülete alkalmas a gép tányérjával való tépőzáras felcsatolásra. A csiszolóháló esetén jellemzően nincsenek a porelszívást klasszikusan segítő lyukak, mert nincs rájuk szükség. A csiszolóhálón a por keresztül tud haladni, mert rengeteg apró lyuk van rajta, amin akár a por át is tud haladni. Általánosságban elmondható, hogy a csiszolóháló többszörösét kibírja, mint egy csiszolópapír, ráadásul a beleragadt port el is lehet könnyen távolítani. A mi bérelhető falcsiszoló zsiráfunkra természetesen mindkét fajta feltehető, illetve irodánban a bérlés kezdetekor a megfelelőt meg is tudja vásárolni.

Mint minden szerszámgépnél, így a falcsiszoló bérlésekor sem szabad megfeledkezni a megfelelő munkavédelemről. Több munkavédelmi felszerelést is megvásárolhat nálunk, ha nincsenek ilyen eszközei, például munkavédelmi kesztyű, szemüveg. A falcsiszolás nehéz és nagyon poros munka, még ha egy jó minőségű kölcsönözhető ipari porszívót használ az ember, amilyen a mi gépparkunkban is van, akkor is. Erősen ajánlott ipari porszívó használata a falcsiszoló zsiráf használatakor, enélkül nehezen elviselhető az a por mennyiség amely egy ilyen műveletkor felszabadul. Ezen kívül természetesen az elsődleges védelem a por belélegzése ellen egy nagyon jó minőségű és megfelelő szűrő képességekkel rendelkező maszk használata. A csiszoláskor nagy mennyiségű finom por keletkezik, amely nem kell mondani, hogy könnyen károsíthatja a felhasználó szervezetét. Ezen kívül ha a kölcsönözhető falcsiszoló használatkor a por a munkát végző egyén szemébe kerül, az sem szerencsés, amelyet egy megfelelő munkavédelmi szemüveggel lehet ellensúlyozni. Ajánlatos a gép használatakor az ablakokat is kinyitni.

A bérelhető falcsiszolóba gégecsövet lehet csatlakoztatni gyárilag, amely gégecsöve természetesen adunk is kölcsönzéskor a géphez. Ez a gégecső összekapcsolható a legtöbb ipari porszívó gégecsövével. A két gégecső így több méter hosszú is lehet, amely könnyíti a munkát, nem kell folyamatosan a porszívót húzni, szorosan a zsiráf mellett tartani. A mi Metabo porszívónk természetesen rendelkezik olyan adapterrel, amellyel ez, a két gép összekapcsolása könnyen kivitelezhető. Az ipari porszívó használata amiatt javasolt a sima, háztartási porszívó helyett egy falcsiszolóhoz, mert ezek a gépek sokkal nagyobb szívó erővel rendelkeznek a háztartási társaiknál, így több port tudnak elszívni munka közben, amelyből logikusan következik, hogy kevesebb glett-por jut a munkát végzőre, vagy a környezetbe. Ezen kívül az ilyen gépekben sokkal nagyobb szűrő található, ezáltal ha kisebb mennyiségű szennyeződés is jut a szűrőre munka közben, még mindig nagy felület áll rendelkezésre, amelyen keresztül a szívóerőt ki tudják fejteni. A mi ipar porszívóinkat, amelyeket lehet használni a falcsiszoló zsiráfhoz is, csak porzsákkal szabad használni a gép épségének megóvása érdekében. Azonban adunk a géphet üríthető porzsákot, így az nem jár többletköltséggel. A zsiráf mellé és az ipari porszívó szinte elválaszthatatlan egy jó munkához.