Metabo ipari porszívó bérlés

Bérleti díj:

Egy napra: 6 000 Ft Több napra: 5 000 Ft/nap Kaució: 40 000 Ft

A nálunk bérelhető Metabo ASA 30 L-PC egy 30 liter űtartalmű ipari minősítéssel rendelkező porszívó.

Alkalmas elektromos szerszámgépek, barkácsgépekhez való csatlakoztatáshoz, azok munka közben keletkezett porának elszívására. A gépekhez való csatlakozáshozvaló tömlőt tartozékként adjuk a poszívóhoz. Található rajta egy konnektor is, amelyben az adott barkácsgépet csatlakoztathatjuk, így amikor a rá csatlakoztatott gép áramot vesz fel, a porszívó önműködően bekapcsol vele együtt.

A PressClean funkciónak köszönhetően a beépített szűrőt egy gombnyomással megtisztíthatjuk. Ilyenkor a szívócsövet be kell fogni és a megfelelő gombot benyomni a gépen, így a porszívó a szűrőről lefújja a rárakódott port. A gépet csak porzsákkal együtt lehet használni! Üríthető porzsákot adunk a porszívóhoz.

Ezen ipari porszívó elkalmas nem csak szívásra, hanem fúvatásra is, ehhez a funkcióhoz gyárilag elő van készítve a porszívó.

 

Az ipari porszívók rendkívül széles körben használatosak, akár barkácsolásról, felújításról, akár ipari környezetről legyen szó. Tehát nagy széles az a skála, amikor egy ipari porszívó kölcsönzése, bérlése ideális, sőt akár szükséges megoldás.

Az egyik gyakran előforduló eset, hogy a bérlő nem szeretné a saját, háztartásban használt porszívóját tönkre tenni azzal, hogy olyasmire használja, amire nem való. Ez teljesen érthető, egy ilyen célra kifejlesztett porszívó bérlése sokkal olcsóbb mint egy új saját porszívó vásárlása, amiért az tönkrement. A háztartási porszívó a háztartásban takarításkor előforduló szennyeződésekre optimális, arra lett kifejlesztve, hogy azokat szívja fel gyorsan, hatékonyan és akár halkan. Egy ipari porszívótól nem ezt várja az ember. Lehet hangosabb, de bírja a strapát és bánjon el olyan anyagok fel- és elszívásával, amelytől egy szőnyeg takarításra kitalált gép akár tönkre is mehet. Az ipari porszívók sokkal erősebbek, mint a hagyományos társaik, nagyobb és erősebb motor van bennük, tehát nagyobb szívóerőre is képesek. A szűrőjük mérete és ezáltal felülete is többszörese egy háztartási porszívóhoz képest. Tehát összességében elmondható, hogy nagyobb terhelésre vannak ezek a gépek tervezve, vagyis ipari és barkács igénybevételre.

Egy ipari porszívónak általában a tartálya is sokkal nagyobb térfogatú, hogy ritkábban kelljen leállítani üríteni. Illetve mivel egy géphez csatlakoztatva egyszerűen több szennyeződés, por, forgács keletkezik, így szükségszerű is egy nagyobb tartály. 

Az építőiparban rengeteg helyen használnak ipari porszívókat. A munkaterület feltakaírásában igen jó partner tud lenni. A mi gépünk is rendelkezik hagyományos, széles szívófejjel, amellyel az építési területen, lakásban, házban felújítás során keletkezett port, forgácsot hatékonyan fel tudja szívni. Mindenki tudja, hogy egy ilyen helyszínen sokszor nagy mennyiségű por, gipszkarton töredékéből származó anyag, de kisebb szigetelőanyag darabok is keletkeznek. A felújítás végeztével, vagy köztes szakaszon is fontos a munkaterület takarítása, tisztán tartása, nem csak esztétikai, hanem balesetvédelmi szempontból is.

A másik, rendkívül sokat használt funkciója egy ipari porszívónak, hogy hozzá lehet csatlakoztatni szerszámgéphez. Ehhez a mi gépünk rendelkezik gyárilag egy adapterrel, amelyet egyszerűen a szerszámgép erre a célra kialakított nyílásába be kell dugni. Az adapter gumiból van és enyhén kúpos, hogy több méretű csővel, nyílással is lehessen használni. A cél a minél jobb csatlakozás, hogy a lehető legtöbb por a porzsákban végezze a levegővel szemben. Falcsiszolás esetén például nagy mennyiségű finom por keletkezik a csiszolás miatt, ami nem egészséges, ha a gép kezelőjének a szervezetébe jut. Ez is egy olyan dolog, amihez kell a nagyobb szívóteljesítmény. A mi gépünkön van egy aljzat is. Ez arra szolgál, hogy ide bedugva a szerszámgépet, amikor a szerszámgépet használja a kezelője, vagyis amikor bekapcsolja, vele együtt kapcsolódik be az ipari porszívó is. Tehát amikora gép nem megy, akkor a porszívó sem, és nem kell külön leállítani. Ez a funkció is rendkívül hasznos tud lenni, hiszen csak akkor szüksége az elszívás, amikor az elszívandó anyag keletkezik.

Az építkezéseken kívül a műhelyekben is nagyon hasznos egy ipari porszívó. A legtöbb faipari gép forgácsot termel, amely jellegéből adódóan melléktermék, hulladék. A faipari gépeken is van általában csatlakozó, ahova ezt a gépet lehet csatlakoztatni. Nagyon hasznos, ha nincs tele minden forgáccsal, porral, és látja például a vágást végző személy, hogy hol és mit kell neki vágnia. Egy dekopírfűrész esetén, ahol sokszor íveket kell vágni, nagyon fontos a pontosság, de ha minden tele van forgáccsal, az megnehezíti a precíz munkavégzést.

Összefoglalva tehát egy ipari porszívó nagyon sok esetben lehet a bérlője segítségére. A mi gépünk rendelkezik ipari minősítéssel. A gyártója, a Metabo pedig elismert német gyártó, amely a megbízható és strapabíró gépeivel méltő helyet érdemelt ki a ipari gépek gyártói között.