Falcsiszoló zsiráf bérlés Budapesten

Cégünknél az építőipari iparágban méltán híres és megbízható amerikai Stanley gyártó egyik szerszámgépe képviselteti magát. Ez a patinás gyártó ma már egy nagyobb csoport része, ahogy ez ebben az iparágban is megfigyelhető a legtöbb esetben. Ez a nálunk kölcsönözhető sárga falcsiszoló zsiráf egy hosszabbítható nyelű verzió, amivel majdnem 2 méteresre növelhető a gép hossza. Ezt kézbe fogva egy Budapesten még mindig sok helyen jelen lévő nagy belmagasságú épület belső fala is akár csiszolható. 
Egy lakás vagy ház felújításánál a befejező mozzanat egyike a gipszkartonozás. Miután ez megtörténik, a gipszkarton táblák közötti részt ki kell tölteni megfelelő glettel és fátyolszalaggal vagy egyéb szalaggal amit ilyen esetben szoktak használni. Ekkor azonban a két gipszkarton tábla közötti rés helyett egy kisebb dudor jelenik meg, a glett kiemelkedik. Ezt el kell dolgozni, hiszen ez így nem maradhat. Ilyenkor ezt vagy egyszerűen kézi erővel lecsiszoljuk, vagy ilyenkor jelenik meg életmentő megoldásként a falcsiszoló zsiráf. Ez mint a neve is mutatja, a felület csiszolására való, kiváltva a fáradtságos és hosszan tartó egyszerű kézi munkavégzést. A gépi erővel és hatékonysággal megtöbbszörözhető a napi munkavégzés, vagyis az egy nap alatt becsiszolt felület nagysága. Természetesen általában egy felületet a szép és egyenlete, sima eredmény érdekében többször is újra kell általában glettelni és újra becsiszolni, amíg a kívánt eredményt meg nem kapjuk. A munka különböző fázisaihoz hagyományos kézi munkavégzés esetén is egyre finomabb csiszolóvászont használt a szakember, ugyanígy a falcsiszoló zsiráfra is egyre finomabb szemcséjű, vagyis nagyobb szemcse számú csiszolópapírt kell használni.
.Egy ilyen falcsiszoló zsiráfon mint ami nálunk is bérelhető, a csiszolópapírt nagyon könnyű cserélni. Ennek a hátulja tépőzáras, ami rátapad a gép fogadó felületére. Ez pont elég arra, hogy munka közben ne essen le, ugyan akkor nagyon könnyű és gyors, egyszerű cserét biztosít. További nagy előnye még egy ilyen falcsiszolónak, hogy sokkal nagyobb felületet tud egyszere megcsiszolni, mint amire egy ember képes, mert a gép 225mm átmérőjű kör alakú csiszolóvászont fogad. Ekkora papírral egy ember nagyon nehézkesen tudna csak dolgozni, míg a gép simán megbírkózik veled. 

Mi a csiszolópapír jellemző száma?

A csiszolópapírok esetén a szám amivel a “finomságát“ jelzik, az egy jelzőszám, méghozzá a szemcseszám. Ez a szám azt jelzi, hogy egy coll-on, vagyis 2,54cm-en hány szitacsomó található meg a szemcsék szétválogatására használt szitán. Ez belátható, hogy minél több, annál kisebbnek kell lennie a szemcséknek, mivel kisebb területen kell több szemcsének lennie, míg ha kevesebb a szitacsomó, akkor nagyobb szemcsék is átférnek. Tehát lényegében minél magasabb ez a szám, annál finomabb csiszolásra használható az adott papír, vagyis simább felületet eredményez a csiszolása. Kisebb számú vagyis nagyobb szemcseméretű papírt ha használunk a zsiráfon akkor nagyobb mennyiségű glettet tud csiszolni, de a végeredmény még nem teljesen sima felület lesz, ahhoz nagyobb számú papír kell.

Kis kitekintés után a csiszolópapírok világába, amely jellemzőinek ismerete természetesen szüksége az eredményes és hatékony falcsiszoláshoz, folytatjuk a gép ismertetését. Ennek a gépnek van egy speciális funkciója, hogy beépített LED-es világítással rendelkezik. Sok esetben építkezésen nincs világítás, vagy nem megfelelő, de ha még megfelelő is, a gép vagy a gépet kezelő személy kitakarhatja azt. A nem megfelelő világítás azért okozhat bosszúságokat, mert így a nem megfelelően végzett munka, vagyis az olyan felület, amely további csiszolást igényelne, további munkavégzést a zsiráffal, nem, vagy csak később derül ki. Erőteljes fehér fényt bocsát ki a gép, amely ki-be kapcsolható szükségleteknek megfelelően. Egy nagyon rossz eshetőség, amikor már le van festve az adott felület, és akkor derül ki, hogy bizony az adott felület egyenetlen maradt. Ez ilyenkor javítást igényel és javítás után újrafestést, ami nem kell mondani, hogy elkerülhető költség és idő. Szóval egy aránylag egyszerű dolog egy ilyen falcsiszolóban, mint a beépített világítás sok bosszúságtól meg tudja kímélni a munkát végző egyént.
A gép feje flexibilis, így mindig megfelelően fel tudjuk fektetni a falfelületre, könnyen mozgatható azon. 
A falcsiszolás rengeteg porral jár, ezért csak megfelelő védőfelszerelésben végezhető munka. Sok portól meg tud védeni azonban az, hogy a zsiráfhoz porszívó is csatlakoztatható. Természetesen csak megfelelő minősítéssel rendelkező ipari porszívóval használható a gép, egy hagyományos porszívót a folyamatos por nagyon hamar tönkre tenne. Nálunk bérelhető ilyen eszköz is, egy Metabo ipari porszívó, amely egy flexibilis toldó elemmel hozzá csatlakoztatható a falcsiszolónkhoz.