Sarokcsiszoló bérlés kölcsönzés

Sok olyan élethelyzet lehet egy magánszemély vagy egy cég életében, amikor szüksége van egy sarokcsiszolóra, de nem alklamas az időpont a vásárlásra, vagy nincs szükség rá hosszú távon. Egy flex bérlése ilyenkor optimális megoldás lehet. Cégünk ilyen helyzetekre kínál megoldást. Ha elromlott a sarokcsiszolója, de hirtelen nem tud vagy nem akar másikat venni, állunk rendelkezésére. Budapesten sok esetben nagy nehézség, hogy nincs elég hely otthon, így nem optimális sok ritkán használt dolgot megvenni, mert csak foglalja a drága helyet, helyette inkább béreljen. Nem Öné az értékcsökkenés, nem kell tárolgatnia, csak használja és kész. 

A sarokcsiszolókat alapvetően a rá való korong mérete és a gép teljesítménye alapján különböztetjük meg. A legelterjedtebb korong méretek a "kis" flexek között a 115mm és a 125mm. Nálunk 125mm-es gép bérelhető, mivel ezek közül vannak nagyobb teljesítményű és terhelhetőségű gépek, és a korong kopása is ideálisabb, mint a kisebb átmérőnél. A mi kis sarokcsiszolónk gépünk Metabo márkájú, 1100 Watt teljesítményű gép. A megfelelő teljesítmény fontos, hiszen senki nem szereti ha a munkát lassítja, hogy a nem tud kellő sebeséggel vágni a gép kis teljesítménye miatt. Ezen kívül fontos még a megfelelő korong kiválasztása a munkához. Értelem szerűen fémhez fémvágó korong, kőhöz, téglához és betonhoz pedig elsősorban szegmentált gyémánt vágókorong használatos. A fémek precíz vágásához az 1mm vagy az 1,6mm vastagságú vágókorong ajánlott. Csiszoláshoz külön korong szükséges, vágókoronggal csiszolni szigorúen tilos, mivel az nem arra van tervezve, a korong eltörhet és súlyos sérüléseket okozhat. A korongra mindig rá van írva, hogy milyen anyaghoz és milyen módon használható, ezt mindig be kell tartani. Egy flex veszélyes munkaeszköz, amely percenként több ezres fordulaton dolgozik, ezt mindig szem előtt kell tartanunk, amikor dolgozunk. A munkavédelmi szabályok betartásával a gépek veszélyessége jelentősen csökkenthető.  A sarokcsiszolót sokan használják példúul betoncserép vágására. Ez esetben betonvégú korongot kell használni, és ügyelni arra is, hogy a gép ne menjen tele porral és törmelékkel.

A nagy flex a ráaggatott nevéből is gondolhatóan nagyobb mint a kis flex. 230mm-es vágókorong való rá, a mi sarokcsiszolónk 2200 Watt teljesítményű és rendelkezik lágyindítással is. Ez nagyon hasznos ha az áramhálózatunk leterhelt, vagy a hosszabbítónk kicsit gyengébb, kevésbé terhelhető. A nagy teljesítményű motorok induláskor tudnak elég nagy áramot felvenni, és ilyenkor akár az elektromos elosztóban lévő kismegszakító érzékelve ezt a megnövekedett áramigényt, leoldhat. Erre némely esetbe megoldás a lágyindítású gép, mint a mienk, mert ez induláskor sem vesz fel nagyobb áramot, mint amikor már felpörgött. Az ilyen gép úgy figyelhető meg, hogy lassabban indul el, pörög fel, és nem rántja meg kezünket induláskor, és a lámpák sem halványulnak el induláskor. 

A sarokcsiszolók elsősorban fémipari munkára valók, vagyis fémek vágására, darabolására, és csiszolásra. Például hegesztési varratok csiszolására egy kis sarokcsiszoló ideális munkatársa. Csiszolás eseén a gépet megdöntve használjuk, olyan szögben tartva a munkafelülethez, amilyen szögben a korongra rá van írva, hogy tartani kell (általában 30-40 fok). Persze nem csak a varratok csiszolására lehet használni, bármilyen egyéb esetben, amikor a vágás nem ideális, a csiszolókorongot felrakva picit igazíthatunk a munkadarabon. Az építőiparban használják még különböző vágási műveletekre is, például tégla vágásáára.

A legfontosabb dolog, hogy a sarokcsiszoló pajzsa mindig fent legyen munkavégzés közben, mert akár az életünket is megvédheti és súlyos sérülésektől óvhat meg minket.