Nikon DSLR fényképezőgép bérlés

Bérleti díj:

Egy napra: 10 000 Ft Több napra: 9 000 Ft/nap Kaució: 70 000 Ft

Nikon D3300-as tükörreflexes fényképezőgép bérelhető nálunk. Egy nap maximum 500 db kép készíthető vele, amelyet az alap bérleti díj tartalmaz, efelett felár fizetendő.

A hozzá adott objektív egy Nikon 18-200-as, amelyben természetesen van automatikus zoom-olás is (AF-S). Kérhető hozzá felár nélkül Hama fényképezőgép állvány is, valamint egy Boya mikrofon, amelyet a gépre lehet rögzíteni. A fényképezőgéphez jár egy 32Gb-os SD kártya is. Egyszerre maximum 20perces videókat tud a gép rögzíteni, vagyis ilyen időközönként kell menteni a videókat, maximum fullHD felbontásban, 25 vagy 50 képkockával másodpercenként. Fénykép esetén a maximum felbontása 6000x4000, vagyis 24Mpixel.

Két akkumulátorral és töltővel adjuk át a készüléket egy hozzá való táskában.

Tükörreflexes fényképezőgépet kölcsönözni rengeteg esetben lehet jó megoldás. Első kérdés ami manapság sok embernek eszébe jut, hogy amikor a telefonokban ilyen szuper kamerák vannak, van még létjogosultsága egy ilyen dslr gépnek? A válasz sejthető, hogy igen. Mégpedig amiatt, mert alapvetően a mobiltelefonos fényképezés másra való, mint egy tükrös géppel való fényképezés.

Miben jobb egy tükörreflexes fényképezőgép mint a mobiltelefonban található kamera?

A telefonnak rengeteg előnye, fényképezés terén is. Mindig kéznél van, gyorsan elővehető, és általában már jó minőségű kép készíthető vele, a magasabb kategóriájú gépekkel már pedig már kifejezetten jó. De azért nem váltja le a profi és a félprofi gépeket, amilyen a mi bérelhető fényképezőgépünk is.

A telefonban lévő kamera érzékelője pici, szemben egy dslr gépben lévő érzékelővel. A nagyobb érzékelő jobb képminőséget ad, a kép részletessége nagyobb, a dinamikatartománya is nagyobb. A nagyobb érzékelő rossz fényviszonyok mellett jobb képet készít, mint egy kisebb, mert egyszerűen fizikailag nagyobb, így több fény jut rá.

A mobiltelefonokban a beállítások lehetősége általában elég alacsony. A mi kölcsönözhető gépünkön is van természetesen teljesen automatikus beállítás, amikor az eszköz felméri a fény- és egyéb viszonyokat és azok alapján beállítja magát. Azonban van lehetőség manuálisan beállítani a zársebességet, rekeszértéket is és természetesen az ISO értéket is. Ezáltal nagyobb kontrollja van a kép felett a gép kezelőjének, hogy esetleg szándékosan legyen a háttér picit homályos, kiemelve az előtérben, fókuszban lévő személyt. Ez csak egy példa volt, amit a beállítások manuális módosításával el lehet érni. 

A legnagyobb előny egy ilyen bérelhető tükörreflexes gépnél is az objektív. Ez jelen esetben is nagyobb, mint maga a gép váza. Látható, hogy mekkora a lencséje, sokkal nagyobb, mint egy telefonos kameráé, így sokkal több fény jut bele, amely rosszabb viszonyok esetén is javítja a jó kép készítésének esélyeit. Ezen kívül nagyságrendekkel nagyobb zoom-ra képes, méretéből adódóan is, ami rengeteg esetben nagyon fontos. A szoftveres nagyítás, ami a telefonokban is sokszor található, minőségromlással jár. Egy ilyen nagy objektív esetén a nagyítás miatt minőségromlás sokkal kisebb.

A tükrös gépek általában gyors és pontos automatikus fókuszálást nyújtanak, ami mozgó tárgyak fotózása esetén, vagy sportesemények fotózásakor nagyon jól jöhet.

A mobiltelefonok természetesen nagyon sok esetben jók fotózásra, de a minőségibb vagy a kontrolláltabb képek készítésében jobban teljesít egy cél eszköz, egy ilyen kamera. A gép több előnye, mint a lencse és az érzékelő mérete nem csak fényképezéskor, hanem video felvételekor is jól jön.

Mit tud a Nikon D3300?

Ez a tükörreflexes gép 24,2 megapixeles, DX formátumú érzékelővel rendelkezik, ami magas élességet és részletgazdagságot tesz lehetővé. A kiváló érzékenység és a nagy dinamikatartomány lehetővé teszi, hogy minden részletet megragadjon még alacsony fényviszonyok mellett is.

A fentebb említett manuális beállítások széles lehetősége mellett, amelyek teljesen kontrollált fényképezést biztosítanak a tapasztaltabb fotósoknak, ezen kölcsönözhető dslr gép akár teljesen automatikus üzemmóddal is tud működni, amely a kezdők számára nagyon ideális lehet. Tehát nem muszáj profi fotósnak lenni, hogy kiélvezhessük ennek a tükörreflexes gépnek jó pár előnyét, elvégzi a beállítások zömét a kezelő helyett automatikusa maga a gép is. Az automatikus beállítás akkor is jól tud jönni, ha nincs idő állítgatni, gyorsan kell valamit fotózni. A fényképezést alapvetően kétféle képpen lehet végezni a géppel. Az egyik, ami a mobiltelefonok világából ismerős lehet, hogy a kijelzőn figyeljük a képet és az alapján készítjük el a képet. A másik, hogy a gép keresőjén keresztül nézzük a fotózni kívánt képet, és úgy készítjük a képet. 

A Nikon D3300 egyik újítása, hogy számos beépített effekt közül lehet választani is. Ilyen például a miniautúr effekt, jétékkamera, színkiválasztás, éjszakai, vagy hdr festés effekt.
Természetesen ez a modell is tudja a sorozatfelvétel funkciót. Mit is jelent ez és mikor jön jól? Azt jelenti, hogy a fényképezőgép gyors egymás utánban, jelen esetben másodpercenként maximum 5 képet készít. Ha személyeket fotózunk, akkor gyakran előfordul, hogy az illető belepislog, és minél többen vannak a képen, ez annál valószínűbb. Ilyen esetben sokkal nagyobb az esélye, hogy lesz az 5-10 kép közül legalább egy jó. Ez is egy, a fotósok által nagyon gyakran használt funkció és az ilyen gépek előnye.

Ez a modell a korábbihoz képest fejlesztett akkumulátort kapott, így növekedett az egy feltöltéssel készíthető képek száma, a fényképezőgép üzemideje.

Ez a bérelhető tükörreflexes fényképezőgép jól tud videokameraként is működni. Akár FullHD felbontásban is képes 50 fps-es videókat felvenni. Ez a funkció rendelkezik egy pici korlátozással, ugyan is egyszerre maximum 20 percnyi videót tud felvenni 25fps esetén, 50fps esetén pedig csak 10 percnyit. Ez sok esetben nem probléma, ugyanis mentés után újra tud felvenni. Egy előadás teljes anyagának rögzítésére tehát nem ez a megfelelő megoldás, de ezen kívül nagyon sok olyan eset van, amikor elegendő ez a videó hosszúság. Rendezvények esetén tökéletes lehet, ha egy klippet szeretnénk összevágni az adott rendezvényvből, mert ez esetben általában csak pár másodperces vidókra van szükség. Ezen kívül felár nélkül biztosítunk a kamerához rögzíthető mikrofont is, amellyel sokkal jobb lesz a hangminőség, mint a beépített mikrofonnal. A kamera rendelkezik külön mikrofon bemenettel, így akár a hangosítás keverőpuljáva is összeköthető, kaphatja onnan is a jó minőségű hangot. A videókészítésben is ki lehet használni az érzékelő nagy méretét és az objektív pozitív tulajdonságait, valamint nagy zoom tartományát.

Felár nélkül biztosítunk egy jó minőségű Hama fotós állványt is a bérlőink részére. Így, rögzítve a gépet kiküszöbölhető a kéz remegéséből adódó pontatlanság. De akkor is nagyon hasznos, ha sorozatot akarunk készíteni például termékfotózásnál, mert így az összes kép ugyan abból a látószögből készül, ami előnyös sok esetben. Természetesen video készítésnél is nagyon előnyös ezen állványról készíteni a videót.

A gép váza műanyag, amely karbonszálas erősítést kapott és kisebb súlyú az előd modellnél. Ergonómikus kialakítása révén ha több órán kell vele dolgozni, akkor is kézre esik, kényelme a fogása.

Nagyon széles azon események, alkalmak sora, amikor ideális egy ilyen tükörreflexes fényképezőgép bérlése. Vannak olyan események, amelyek megérdemlik, hogy kiváló képminőségben legyenek rögzítve. Ilyenek az esküvők, különleges céges vagy család összejövetelek, ünnepségek. A neves alkalmakra, életünk fontos pillanataira szívesen emlékezünk, örök emlék lesz egy jó minőségű kép. Természetesen ennek az ellentéte is igaz, ha homályos, pontatlan képek vannak csak, az nagyban rontja az egészet. Ha évente 1-2 alkalom van csak, amikor jól jön egy ilyen tükörreflexes fényképezőgép, akkor nem érdemes venni, sok esetben elég a mobiltelefon kamerája és jobban lehet kijönni, ha ezekre az alkalmakra csak bérel. 

Azoknak is jó ötlet egy ilyen dslr gép bérlése, akik gondolkoznak a vásárláson, ki szeretnék próbálni, milyen egy ilyen géppel fotózni. Természetesen az is előfordul, hogy a fotósnak elromlik a saját kamerája, ilyenkor is jöhet egy ilyen szolgáltatás.