Kézi körfűrész bérlés

Bérleti díj:

Egy napra: 3 300 Ft Több napra: 2 300 Ft/nap Kaució: 10 000 Ft

Ez a kézi körfűrész aránylag kis mérete ellenére 1400W-os motorral van szerelve, szóval még a keményebb fákat is könnyen átvágja.

A fűrészlapja 185mm átmérőjű, így akár 6cm mélyre is képes a fűrészlapja lenyúlni, vagyis maximálisan ilyen vastag anyagot képes átfűrészelni.

Természetesen párhuzamvezetőt is tudunk adni a géphez, amely akkor hasznos főként, ha csak pár centimétert kell levágni az adott anyagból az faanyag szélével párhuzamosan. Ezzel a kiegészítő eszközzel szebb vágás érhető el, mint nélküle.

A kézi körfűrész egy egyszerű, de sokoldalú szerszám, amelyet különféle anyagok, de elsősorba faanyagok vágására használatos. A mi bérelhető körfűrészünket is elsősorban faanyagok vágására ajánljuk. Természetesen lehet az tömör falap, osb lap, esetleg rétegelt lemez, ez a kölcsönözhető eszköz jól teljesíti a dolgát ezekben az anyagokban is.

A kézi körfűrész működése meglehetősen egyszerű, mégis nagyon hatékony szerszám. Adott egy nagy teljesítményű elektromos motor, amelynek a tengelyére rá van erősítve a fűrészlap. Ez a fűrészlap kör alakú, fogazott és a fogain általában erősített. A fogak száma és a nagyságuk határozza meg igazából, hogy milyen anyaghoz való pontosan. Ezek a fogak nagy sebességgel forogva szinte beleharapják magukat az elvágni kívánt anyagba. A fűrészlap persze idővel elkopik, de ennek a cseréje természetese a mi feladatunk, nem a bérlőé. Ez is egy plusz ok, ami miatt érdemes lehet bérelni a vásárlással szemben, mert az ilyen költségek és karbantartási munkák a bérbeadót terhelik. Az éles fogaknak köszönhetően a körfűrésszel tiszta vágásokat lehet végrehajtani. 
A gép előnye még a gyorsaság. Nem kell mondanom, hogy mielőtt megjelentek az elektromos szerszámok, az ilyen munkákat jórészt kézzel végezték, ami igencsak fárasztó és időigényes folyamat. Az elektromos szerszámok mindennapi megjelenése a kisvállalkozóknak és a barkácsolóknak is elérhetővé tette ezeket a szerszámgépeket. 

A kézi körfűrész elsősorban hosszú egyenes vágásokra való. Ezt a műveletet precízen és gyorsan lehet vele elvégezni. A gép talpának elején található jelölés mutatja, hogy hol fog vágni a fűrész, ezt a jelet az előre bejelölt vonalon tartva pont annyit és úgy lehet levágni az anyagból, ahogyan és amennyit szükséges. Szükség esetén a gép akár 45 dokban is dönthető. Ez esetben a fűrészlap máshova esik, de természetesen erre is van egy jelölés a talpon, amelyet követve pontosan azt lehet a géppel vágni, amire szükség van. Ezzel a bérelhető körfűrésszel akár 6cm-es anyagot is át lehet vágni, így a legtöbb OSB lapot, rétegelt lemezt és akár deszkát, pallót is át lehet vele vágni. Ez az érték megdöntve a gépet valamivel kevesebb lesz.

A nagyobb lapok, mint az mdf lapok vágásánál különösen jól jön egy ilyen kézi körfűrész. A gép aránylag könnyű, így jól lehet vele dolgozni. Az egyenes vágásokat gyorsan hajtja végre, mivel erős, 1400W-os motorja van a gépnek, ami szintén fontos a gyors munkavégzéshez.

Amennyiben csak időszakosan, vagy egy-két alkalomra van szükséged egy ilyen eszközre, akkor kisgépkölcsönzőnkből a gép bérlése jó megoldás lehet. A felmerülő kérdésekben szakértő kollégánk készséggel áll rendelkezésedre, akár ezen akár más eszközzel, de akár a megvalósítandő projekttel kapcsolatban is.

Kiemelten fontos minden építőipari munka elvégzésekor a munkavédelem. A kézi körfűrész használata is veszélyes üzem, amely kellő óvatosságot és odafigyelést igényel. Habár a penge körül van egy fix pajzs felül, alul pedig egy rugós pajzs található, mégsem szabad elfeledkezni arról, hogy a gyorsan forgó penge milyen könnyen tud komoly sérüléseket okozni. Mindig meg kell várni, amíg a fűrészlap forgása leáll, és csak utána letenni a szerszámgépet. Az induláskor is nagyon óvatosan és kellő figyelemmel kell eljárni. A gyorsan forgó penge akár fel is tekerheti, vagy belekaphat ruhadarabokba is. A fűrészeléskor pedig a faforgács darabok nagy sebességgel repülhetnek minden felé, így védőszemüveg használata is erősen javasolt. A kézi körfűrész használatakor be kell tartani az összes vonatkozó munkavédelmi előírást.

Kérdés esetén hívja cégünket és segítünk az adott munkához az ideális eszköz kiválasztásában is.