Habarcs és festék-keverőgép bérlés

Bérleti díj:

Egy napra: 4 000 Ft Több napra: 3 000 Ft/nap Kaució: 15 000 Ft

A géphez adunk egy keverőszárat, amelynek átmérője 14cm, ennek a használata benne van a bérleti díjban. A keverőszár nem új, használt állapotú.

A gép nagy előnye, hogy a fordulatszáma szinte fokozatmentesen változtatható, egyészen 800 fordulat/perc maximális fordulatszámig

A gép erős, 1400W-os motorral rendelkezik, azonban szemcsés és nehéz anyagok, pl. zsákos beton bekeverésére nem alkalmas, ahhoz a még magasabb teljesítményű gépek szükségesek. Azonban rengeteg porózus anyaggal, mint amilyen a csemperagasztó is, könnyen megbírkózik. A változtatható fordulatszám előnye, hogy kis fordulatra is lehet állítani, ekkor pedig festék bekeverésére kiválóan használható

 

Mire is való és mire jó egy ilyen keverőgép?

A gép nagyon egyszerű, egy motor, amelynek a tengelyélre van erősítve a keverőszár, avagy forgó lapát. A ravaszt meghúzva a gép elindul és a beállított fordulatszámíg felpörög. Röviden ennyi, részletesebben lentebb kifejtjük a használatát egy ilyen kölcsönözhető gépnek.

A legtöbbször egy lakás vagy ház felújítása bontással kezdődik (amelyhez bérelhet nálunk vésőgépet és akár bontókalapácsot is, a feltakarításhoz pedig ipari porszívót). A bontás végeztével (valamint az új csempe és járólap kiválasztása után) jöhet az új burkolatokkal való burkolás. Legyen szó fürdőszobáról vagy konyháról, hidegburkolat mindekép helyen van, akár járólap, akár csempe formájában. Közös ezekben, hogy csemperagasztó tartja helyükön hosszú éveken keresztül ezeket a felületeket. Ezen burkolások során jöhet jól egy bérelhető keverőgép. A csemperagasztót ugyanis be kell keverni. Ez történhet kézzel, amely rendkívül lassú és fáradtságos munka, ráadásul a végeredmény sok esetben hagy kívánnivalót maga után, mert az elkeverést nem sikerül általában csomómentesre és homogénre megoldani.

Minek keverőgép ha van fúrónk? Kérezhetik sokan.

Sokan egy fúróba fognak be egy keverőszárat és azzal keverik az anyagot. Ez a kézi keverésnél egyel jobb végeredményt produkál, azonban ez sem lesz tökéletes, és általában két hátránya van ennek a megoldásnak. Mindkettő arra vezethető vissza, hogy a fúrógép fúrógép és nem keverőgép. A főrógép kialakításából adódóan fúrásra van tervezve, vagyis sok esetben nem képes kellő fordulatszámmal forogni, valamint az ergonómiája sem erre való, vagyis nehéz tartani a gépet. Egy keverőgép, mint a mi kölcsönözhető eszközünk kétkezes fogású, direkt keverésre van tervezve, másnak szinten nem is alkalmas. A változtatható fordulatszáma révén mindig az éppen aktuális építőanyag igényeihez lehet állítani a keverés gyorsaságát. A másik nagy hátránya a fúrógépes keverésnek a keverőgépes anyagbekeveréssel szemben, hogy a fúrógép tokmánya nem a keverőszár befogására van kitalálva. Valamint képes azt tönkre is tenni. A keverőszár hosszú , nem tervezett módon terheli a tokmányt, így akár tönkre is teheti azt. Ezután jöhet a jelenség, amit úgy jellemeznek sokan, hogy "üt a tokmány", vagy "üt a fúrógép". Ez esetben a fúrógép már nem jár központosan, valamilyen irányba kitér, a pontos fúrás vele nem megoldható. A keverőgép ilyen terhelésre van tervezve, így benne nehezebben okoz kárt az ilyen terhelés. Ezen kívül a mi bérelhető keverőgépünk is menetes keverőszárat fogad be szemben a hatlapfejű szárral rendelkező keverőszárakhoz, ez stabilabban tart.

Miért jó, hogy a keverőgép fordulatszáma változtatható?

A keverőgépet általában csemperagasztó, vagy festék keverésére használjuk. A nagyobb, erősebb keverőgépekkel lehet akár zsákos betont is kevereni, de a mi gépünknek habár aránylag erős, 1400W-os motorja van, az ilyen anyagok bekeveréséhez még erősebb gép, vagy inkább betonkeverő használata ajánlott.

A festék keverése egy tipikusan olyan dolog, amikor a lassabb fokozat jól jön. Senki nem szeretné, hogy mindent a festék beterítsen még a festés megkezdése előtt. Ezen kívül arra is van lehetőség, hogy a keverést lassan elindítva fokozatosan növeljük a motor sebességét, így sok esetben az adott edényen belül tartható a festék vagy egyéb keverendő anyag. A lassabb fordulat azonban nem csak festék keverése esetén jön jól, a csemperagasztó keverésekor is jobb a lassabb fokozaton történő kezdés, mert amíg a csemperagasztó por állagú, egy nagy sebességgel belecsapódó keverőszár képes mindenfele csapni a port is, ami szintén nem ajánlatos. Szóval a megfelelő fordulatszámú kezdés az esetek többségénem ajánlatos és egy nagyon hasznos képessége ennek a kölcsönözhető keverőgépnek.

Alapvetően két fajta keverőszár van, a felfele és a lefele keverő. A felfele keverő esetén a lapátok úgy vannak kialakítva, hogy alulról felfele hozzák a keverendő anyagot és úgy keverjék össze például a vizet és a csemperagasztót. A lefele keverő természetesen ennek pont ellentetje, a lapát kialakítása pont fordított, így fentről lefelé viszi az anyagot és úgy elegyíti a részeket össze. Ezeken kívül még természetesen vannak speciális kiképzésű keverőszárak, de azokkal mi nem igazán foglalkozunk,.

Mivel irodánk Budapesten található, így elsősorban Budapesten, vagy környékbeli (Fót, Dunakeszi stb.) lakosok és cégek tudnak jól élni a szolgáltatásainkkal. Újpesten vagyunk megtalálhatóak, jól parkolható és könnyen megközelíthető helyen. Budapesten is a lakások és házak nagy része elavult, felújításra váró ingatlan. Egy ilyen felújítás során rengeteg gépünket tudják bérbe venni, mint amilyen ez a keverőgép is, de szakmai tapasztalatunkat is szívesen megosztjuk a bérlőinkkel, kérdéses etén szívesen állunk rendelkezésre. A bérlés sok esetben a vásárlással szemben egy költségek szempontjából sokkal előnyösebb megoldás. Természetesen akinek napi szinten kell egy keverőgép, vagy más szerszám, annak jobb megvásárolnia, de aki egy felújítást maga végez otthon, ő nagyon sok esetben jobban tud kijönni a kisgépek bérlésével. A megvásárolt gépe tárolni, karban tartani kell, amely bérlés esetén alapvetően a bérbadó, vagyis a mi feladatunk.