Bosch rezgőcsiszoló bérlés

Bérleti díj:

Egy napra: 3 500 Ft Több napra: 2 500 Ft/nap Kaució: 10 000 Ft

A gép talpának mérete  92*182mm, 93*230mm-es csiszolópapírt lehet rá rögzíteni. Természetesen nálunk vásárolhat darabra is csiszolópapírt kedvező áron.

A rezgőcsiszolót elsősorban fa felületek csiszolására alkalmazzák, ezen a felületen teljesít a legjobban. A csiszolás finomsága a gépbe befogott csiszolópapírok finomságától függ. 

A Bosch Softgrip rendszerű fogantyúja révén kevesebb rezgés jut a gépkezelő kezére, mint más gépeknél. Ez főleg hosszadalma munkavégzésnél előnyös, de természetesen rövid távú munka is kényelmesebb egy ilyen rendszerű géppel.

A gépnek könnyen leválasztható porgyűjtője van, amely a Bosch microfilter szűrőrendszerrel van ellátva. 

A rezgőcsiszoló súlya mindösze 1,6kg, így könnyű vele a munka, nem kell egy nehéz gépet tologatni a munkafelületen.

A rezgőcsiszoló működése aránylag egyszerű és hatékony. Leegyszerűsítve ugyan azt a hatást kelti, mintha a csiszolópapírt húzogatnánk a felületen. Ezt természetesen sokkal hatékonyabb, mintha kézzel végeznénk ezt a munkáta. A gép ugyanis másodpercenként sokszor mozgatja oda-vissza a csiszolópapírt. A gép bolygóátmérője 2mm, vagyis a csiszolópapír az alaphelyzetéhez képest 2mm-t mozog folyamatosan több irányba. Ehhez hozzávesszük, hogy még a felhasználó is mozgatja a gépet, ez a kettő ugyan is összeadódik, akkor kijön, hogy egy ilyen szerkezet sokkal hatékonyabb, mint kézzel végezni a csiszolást. A rezgőcsiszoló bérlése tehát egy nagyon hatékony megoldás a kézzel való munkavégzéssel szemben. A kölcsönzés hatékony, ha csak eseti jelleggel van szükség egy ilyen rezgőcsiszolóra.

A csiszolópapír mérete nagyobb, mint a talp felülete, ugyanis a készülék szorítókaros rögzítéssel rendelkezik, vagyis a csiszolópapírt rugós szorítókarok rögzítik a géphez és a csiszolótalphoz. Ez egy népszerű és egyszerű rögzítési mód az ilyen típusó rezgőcsiszolók gépek esetén. Kölcsönzőnkben direkt ehhez a géphez való csiszolópapírt is tudnak a bérlőink vásárolni. Amiatt is fontos, hogy direkt ehhez a géphez való papír legyen használva, ugyanis a csiszolótalpon és a csiszolópapíron is vannak lyukak, amelyeken keresztül a keletkezett port a gép képes elszívni. Tehát elég fontos, hogy ezek a lyukak egybe essenek, különben az elszívás nem tud működni. Természetesen az is fontos, hogy a csiszolópapír jó minőségű legyen, hogy a csiszolás hatékony legyen, szép felületet eredményezzen. Emellett az is fontos, hogy ne kell folyton cserélni a papírt, ne szakadjon el túl könnyen. Azon kívül, hogy ennek a cseréje időt vesz el a munkától, még a költségeket is növeli.

Mire is való alapvetően a rezgőcsiszoló, mire használják a legtöbben. A fafelület alapesetben, szálkás, durva tapintású. Senki nem szeretné, ha a bútora felülete, vagy egy látszó gerenda, vagy egyéb látszó felület ilyen lenne. A tapintható felületeknél is fontos, ne menjen szálka az ember kezébe. Egy csiszolatlan felület lefestve nem lesz szép. A megoldás tehát, hogy le kell csiszolni róla ezeket az egyeneltlenségeket. Elsősorban erre szokták ezt a csiszológépet használni. Aránylag könnyű, csak egy nagyon picivel több mint 1,5kg, szóval akár órákon át is lehet vele dolgozni nagyobb megerőltetés nélkül. Elsőnek érdemes durvább, nagyobb szemcseméretű csiszolópapírral végigmenni a fafelületen, hogy a nagyobb kiálló részeket eltüntessük. Erre alkalmasak a 40, 60 és 80-as csiszolópapírok. A bérelhető rezgőcsiszoónkhoz természetesen mindenféle durvaságú csiszolópapír felszerelhető, szerencsére ez a tényező nem befolyásolja a gép használatát. A felület végeredményét viszont annál inkább. A durvább felület eltüntetése után a felület általában még nem tökéletes, így folyamatosan menni kell felfelé a papírok szemcseszámában, hogy egyre finomabb tapintású felületet kapjunk. A 150-es és 180-as csiszolópapír már elég jó felületet eredményez. A teljesen profik azonban használják még a 240-est is, hogy az igazán tökéletes végeredményt elérjék. Ezt természetesen mindenki eldöntheti, hogy milyen eredményt szeretne. Egy kültéri, pl. kerti bútor esetén elég lehet egy közepes finomság is, mert esetlegesen az időjárás úgyis rövid időn belül kikezdi. Egy belső bútor esetén sokan jobban szeretik a legjobb tapintású felületeket. A csiszolás közben ezt könnyen lehet ellenőrizni, hogy megfelelő-e már a felület az igényeknek.

Egy másik terület a régi fafelületek felújítása, ahol ez a kölcsönözhető csiszológép jó szolgáltatot tehet. Egy régi fafalület esetén az első lépés a már elöregedett, megcsúnyult felület, felső réteg eltávolítása. Majd az újralakkozás, vagy egyéb kezelés, festés előtt a felületen egyre finomabb csiszolópapírral végigmenve, egyre jobban előkészítjük a felületet a kezelésre.

A bérelhető rezgőcsiszolót praktikus kofferben adjuk át, így a csiszológép is séretlen marad a szállítás közben, valamint könnyen vihető kézben is a fogantyúja révén. Igyekszünk a legtöbb gépünket szállítódobozban átadni, még ha gyárilag nem is adnak a készülékhez.