Akkumulátoros orrfűrész

Bérleti díj:

Egy napra: 5 000 Ft Több napra: 4 500 Ft/nap Kaució: 30 000 Ft

Ez a bérelhető akkumulátoros orrfűrész szénkefe nélküli motorral rendelkezik. 4,5A-es gyorstöltővel, valamint 2db 4Ah-s akkumulátorral együtt adjuk át a gyári kofferében. Ennek a csomagnak így nagy előnye, hogy ameddig az egyik akkumulátor töltődik, a másikkal tud a bérlő dolgozni, nem kell várnia, ideális esetben nincs munkaidő kiesés. Az akkumulátorokat természetesen feltöltve adjuk át és így is kell visszahozni.

A szénkefe nélküli motor egyik legnagyobb előnye, hogy mivel nincs benne, nem tud a szénkefe elfogyni, eltörni, tönkremenni. Egy ilyen kölcsönözhető akkumulátoros szablyafűrésznél is előny, a hagyományos szénkefés kivitelhez képest a nagyobb élettartam, a nagyobb motorteljesítmény, amely a keményfák vágása esetén nem kell mondani hogy jól jön, és a jobb energiafelhasználás. Ezt s fűrésztípust sokféle néven ismerik, a legelterjedtebb az orrfűrész, de nevezik még kardfűrésznek és szablyafűrésznek is. Egy ilyen gép esetén nem szabad megvárni, amíg teljesen lemerül az akkumulátor és a gép már nem indul be, mert az károsíthatja az akkumulátort, vagyis nem szabad túlmeríteni. Emiatt adunk 2db akksit a géphet, hogy teljes lemerülés előtt is már lehessen cserélni az akksit és folytatni a munkát.

Egy ilyen kölcsönözhető orrfűrész rengeteg féle dologra használható. Az egyik  leggyakoribb, hogy kis kerti munkára, gallyazásra használják. De természetesen az építőipari fákat is szokták vele vágni. Megfelelő fűrészlappal a vékonyabb fémek sem jelentenek neki akadályt. A kereskedelmi forgalomban létezik olyan fűrészlap a géphez, amely segítségével gipszkartont is lehet vele vágni. A leggyakrabban a bérelhető orrfűrészt azonban valamilyen fa anyag vágására használják, alapvetően erre van kitalálva.